INTRODUCTIEWORKSHOP IN DE MEISNER-ACTEERTECHNIEK – SOLD OUT

INTRODUCTIEWORKSHOP IN DE MEISNER-ACTEERTECHNIEK – SOLD OUT

Zaterdag 29 februari 10:00 – 17:00

Je kent het vast; een acteur komt op en jij bent meteen geboeid. Is dit magie? Nee, hij weet welke stappen hij zet om dit te bereiken. Hij acteert in het ‘hier en nu’ en is 100% geloofwaardig! 

In de training werk je met oefeningen, improvisaties en een tekstscène. Het accent ligt op reageren op de tegenspeler. De benadering is gebaseerd op waarachtigheid. Met als uitgangspunt: 

Acteren is de vaardigheid om echt te handelen binnen een fictieve situatie.’ 

Acteren is handelen. De basis is; je focus verplaatsen naar je scènepartner en echt luisteren naar je tegenspeler. Dit doe je met volle aandacht vanuit een persoonlijke reden. Hiermee start je het proces van waarachtig en authentiek reageren. Dit is wat je als speler wilt; een eerlijke en persoonlijke respons geven. Je geeft geen reactie vanuit je hoofd maar reageert op wat je scènepartner bij jou oproept. De focus ligt op de volgende vaardigheden; 

· acteren vanuit gedrag van de ander 

· reageren vanuit persoonlijk standpunt 

· echt luisteren en echt praten 

· acteren is handelen. 

Met de Meisner Acteertechniek leer je om je elke keer weer open te stellen voor je tegenspeler. Hierdoor blijft elk moment onverwacht, fris en verrassend. 

Herman Bolten 
Herman doorloopt de HKA, Toneelschool Amsterdam en het True Acting Institute (Portland, VS). Herman is freelance acteur en gecertificeerd Meisner Trainer wordt. Vanuit zijn ruime spelervaring bij veel gezelschappen en producties traint hij acteurs in een dynamische setting. 


Kernkwaliteiten: procesmatig werken en gedrevenheid. 

“… op naar de volgende ronde, want dit smaakt naar meer!” 

Eerdere deelnemers; 

“…de training gaf me een energieboost, heel gaaf.” 

“… dit is niet altijd even makkelijk maar wel eerlijk en simpel.”