INTRODUCTIEWORKSHOP IN DE MEISNER-ACTEERTECHNIEK – SOLD OUT

INTRODUCTIEWORKSHOP IN DE MEISNER-ACTEERTECHNIEK – SOLD OUT

Zaterdag 29 februari 10:00 – 17:00

Je kent het vast; een acteur komt op en jij bent meteen geboeid. Is dit magie? Nee, hij weet welke stappen hij zet om dit te bereiken. Hij acteert in het ‘hier en nu’ en is 100% geloofwaardig! 

In de training werk je met oefeningen, improvisaties en een tekstscène. Het accent ligt op reageren op de tegenspeler. De benadering is gebaseerd op waarachtigheid. Met als uitgangspunt: 

Acteren is de vaardigheid om echt te handelen binnen een fictieve situatie.’ 

Acteren is handelen. De basis is; je focus verplaatsen naar je scènepartner en echt luisteren naar je tegenspeler. Dit doe je met volle aandacht vanuit een persoonlijke reden. Hiermee start je het proces van waarachtig en authentiek reageren. Dit is wat je als speler wilt; een eerlijke en persoonlijke respons geven. Je geeft geen reactie vanuit je hoofd maar reageert op wat je scènepartner bij jou oproept. De focus ligt op de volgende vaardigheden; 

· acteren vanuit gedrag van de ander 

· reageren vanuit persoonlijk standpunt 

· echt luisteren en echt praten 

· acteren is handelen. 

Met de Meisner Acteertechniek leer je om je elke keer weer open te stellen voor je tegenspeler. Hierdoor blijft elk moment onverwacht, fris en verrassend. 

Herman Bolten 
Herman doorloopt de HKA, Toneelschool Amsterdam en het True Acting Institute (Portland, VS). Herman is freelance acteur en gecertificeerd Meisner Trainer wordt. Vanuit zijn ruime spelervaring bij veel gezelschappen en producties traint hij acteurs in een dynamische setting. 


Kernkwaliteiten: procesmatig werken en gedrevenheid. 

“… op naar de volgende ronde, want dit smaakt naar meer!” 

Eerdere deelnemers; 

“…de training gaf me een energieboost, heel gaaf.” 

“… dit is niet altijd even makkelijk maar wel eerlijk en simpel.” 


‘The Great Solo Experience’

‘The Great Solo Experience’

Solo spelen is uitdagend, spannend, bevrijdend en heel leuk! Alles kan, van een mooi verhaal, een grappige anekdote tot een spacebattle. Je kan het in je eentje!
Deze workshop is een achtbaan van verschillende technieken, vaardigheden en stijlen. Je gaat ontdekken wat voor solostijl bij jou past. Of beter andersom: de stijl gaat jou vinden. Want solo spelen opent je hart en laat zien hoe jouw hoofd werkt! 
Er worden solos voor de groep gespeeld waarbij je scherpe feedback op maat krijgt. De workshop is geschikt voor iedereen: improspeler, storyteller, stand-upper. Voor beginner tot ervaren spelers. En ook als je niet de ambitie hebt om solo te spelen. Je wordt namelijk sowieso een betere speler: Je moet vertrouwen op je eigen vaardigheiden, je eigen creativiteit en elk idee omarmen. 

Richard Rolingspeelt zowel op vrijdag als zaterdag een voorstelling

Zaterdag 29 februari 10:00 – 13:00

‘Story-Spine’ – SOLD OUT

‘Story-Spine’ – SOLD OUT

Onze eigen Peter Duifhuis komt Verhaal Halen door middel van de door Kenn Adams ontwikkelde techniek Story-Spine.

In deze workshop leer je structuur aan te brengen en te herkennen in je eigen verhalende improvisaties. Want waar gaat een scène nou eigenlijk over? En werkt iedereen wel toe naar dezelfde ontknoping? Je gaat aan de slag met samen bouwen aan één en hetzelfde verhaal en je leert te zorgen voor de belangen van je personages: ‘raise the stakes’! Want als het het einde van het stuk nadert, ben jij dan bereid om voor jouw eigen belangen op te komen? No matter what?

Zaterdag 29 februari 10.00 – 13.00 

Peter Duifhuis speelt met zijn groep de Legendariërs zowel vrijdag als zaterdag een voorstelling. 

‘ Release your inner villain’

‘ Release your inner villain’

Wat als je compleet iemand anders kunt zijn op het podium? Dat je iemand helemaal kapot kunt maken zonder échte consequenties. 
In deze workshop ga je je innerlijke schurk ontwikkelen. Je gaat aan het werk met het personage en zijn of haar persoonlijke kwaadaardige drijfveren. Dit doen we met monologen en scènes . Deze workshop van wereldformaat wordt gegeven door de fantastische Marith Venderbosch. 

“It’s like watching a true action movie….only way funnier ” – Alexandre Gilber

Marith Venderbosch speelt met haar groep The Ferocious Four zowel vrijdag als zaterdag een voorstelling.

‘ARX DRACONUM: A character guide into fantasy’

‘ARX DRACONUM: A character guide into fantasy’

Zaterdag overdag verzorgt Vincent van Nieuwehuyze de workshop ‘ARX DRACONUM: A character guide into fantasy’. Een 3 uur durende workshop, waarin je de karakters in de wereld die ‘Fantasy’ heet, gaat ontdekken en onderzoeken. In improv grijpen we vaak terug naar dezelfde menselijke personages. Tijdens deze workshop ga je juist fysiek en mentaal op zoek naar net dat iets fantasierijker personage en duiken we de wereld in van bijvoorbeeld Dungeons & Dragons als basis voor het creëren van bovenmenselijke personages.

Vincent Van Nieuwenhuyze speelt met zijn groep Prism zowel vrijdag als zaterdag een voorstelling.

Zaterdag 29 februari 10.00 – 13.00